Javni razpisi Novice Predstavitev podjetja Produkti in storitve

Termografski pregledi daljnovodov za zmanjševanje izgub električne energije

08. Mar 2022

V Flycom Technologies z uporabo najnovejše tehnologije na področju termografije hitro in učinkovito diagnosticiramo ter interpretiramo napake na opremi za dobavo električne energije. Za sistemske operaterje prenosnih omrežij v Sloveniji,  Avstriji, Nemčiji in na Švedskem izvajamo preventivne, IR termografske preglede prenosnih električnih omrežij, s katerimi podjetja preprečujejo potencialne »tihe« izgube električne energije na daljnovodih, nenadzorovane izpade elektrike pri končnih odjemalcih in zmanjšujejo možnost nepričakovanih izgub prihodkov iz poslovanja.

Od zračnega pregleda do interpretacije podatkov

Pri zračnih termografskih pregledih uporabljamo infrardečo (IR) kamero, ki zagotavlja brezkontaktne meritve vseh delov daljnovodov. IR kamere imajo potrjeno natančnost določanja temperature na stopinjo natančno, kar nam omogoča, da na daljnovodih hitro določimo mesta, kjer prihaja do pregrevanj in morebitnih izgub energije, saj vsaka slika vsebuje kalibrirane temperaturne podatke, ki so vdelani v sleherni piksel.

Sočasno z detajlnimi zračnimi termografskimi pregledi daljnovodov izvajamo tudi UV (korona) in video (vizualni) preglede daljnovodov, ki vključujejo posnetke vseh mest, na katerih so (bile) med preletom diagnosticirane napake.

Sodelovanje s podjetji v Sloveniji in v tujini

V Flycom Technologies z učinkovitimi metodami za natančno identifikacijo in hitro interpretacijo napak na opremi za dobavo električne energije naročnikom zagotavljamo ključne podatke za preprečevanje izgub električne energije in nadaljnje strateške odločitev o poslovanju podjetja.

Na področju zračnih termografskih (IR) pregledov prenosnih daljnovodov že vrsto let uspešno sodelujemo s slovensko družbo ELES, omenjene visokokakovostne storitve pa izvajamo tudi v tujini –za avstrijsko elektro distribucijo Kärnten Netz in sistemske operaterje Austrian Power Grid  (APG), nemški Tennet in švedski Svenska kraftnät.