Novice

Nova pridobitev – letalo DA42 MPP GeoStar

16. Dec 2022

V Flycom Technologies leto 2022 zaključujemo z veliko pridobitvijo – še enim letalom DA42 MPP, s katerim bomo lahko svojo vlogo ključnega akterja za zajem prostorskih podatkov iz zraka v Sloveniji in tujini še bolj okrepili.

DA42 MPP GeoStar je oblikovan tako, da lahko nosi različne laserske senzorje in kamere srednjega formata, ki so nameščene v posebnem nosnem delu letala, ključno pa je, da nam bo novo letalo omogočilo daljše in hitrejše lete z možnimi kombinacijami ortofoto, poševnih in/ali LiDAR zajema podatkov.

Vid Jakopin, vodja oddelka za daljinsko zaznavanje: “S še enim letalom DA42 MPP bomo lahko učinkoviteje reševali vedno večje potrebe naših strank po večsenzoričnih podatkih iz zraka. Letalo bo takoj uporabljeno za izvedbo za LiDAR in ortofoto zajema podatkov v projektu Multisenzorski zračni pregled Republike Hrvaške. Z drugim MPP v naši flozi smo se izognili tudi morebitnim zapletom k že tako kompleksnim operacijam daljinskega zaznavanja iz zraka in si zagotovili še eno zanesljivo in stroškovno učinkovito platformo za naša letalska dela. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z ekipo podjetja Diamond.”

Mario Spiegel, vodja prodaje v oddelku za letala za posebne naloge družbe Diamond Aircraft Austria: “Letalo je mogoče upravljati z manjšimi stroški kot običajne letalske platforme. DA42 z učinkovitimi motorji, ki porabijo manj letalskega goriva in to neosvinčenega, lahko Flycom Technologies svoje lete opravlja najbolj do okolja prijazno, kot je trenutno mogoče.”

V Flycom Technologies smo za vzpostavitev letalske platforme uspešno pridobili sredstva v okviru Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST 2022-NOO).