Novice

Naši sodelavci na 3D GeoInfo, EG-ICE in FOSS4G Europe 2024

10. Jul 2024

Prejšnji teden so se naši sodelavci udeležili dveh prestižnih dogodkov, ki so potekali v Evropi.

V Estoniji: Sandi, Klara in Primož so se udeležili konference FOSS4G Europe 2024 v Tartuju. Dogodek, ki ga organizira Open Source Geospatial Foundation (OSGeo), je združil razvijalce, uporabnike in zagovornike brezplačne in odprtokodne geografske programske opreme z vsega sveta. Naši strokovnjaki so imeli priložnost sodelovati v razpravah o najnovejših dosežkih na področju geoinformacijskih tehnologij ter se učiti od mednarodnih strokovnjakov. Konferenca je poudarila pomembnost odprtih standardov in podatkov pri reševanju družbenih in okoljskih problemov, kot so logistika, transport, načrtovanje infrastrukture in odziv na nesreče.

V Španiji: Katja in Barbara sta se udeležili 19. mednarodne konference 3D GeoInfo in 31. mednarodne delavnice EG-ICE o inteligentnem računalništvu v inženirstvu, ki sta potekala na Univerzi Vigo. Na konferenci 3D GeoInfo so razpravljali o najnovejših dosežkih na področju 3D geoinformacijskih znanosti in tehnologij, delavnica EG-ICE pa je zbrala strokovnjake za raziskovanje vmesnika med naprednim računalništvom in sodobnimi inženirskimi izzivi. Udeleženci so se osredotočili na reševanje kompleksnih inženirskih problemov s pomočjo naprednih računalniških tehnologij in metod.

Udeležba na teh dogodkih je bila izjemna priložnost za naše strokovnjake, da pridobijo nova znanja, se povežejo z globalno skupnostjo in prispevajo k trajnostnemu razvoju. Z veseljem bomo pridobljeno znanje in izkušnje delili z našimi partnerji ter strankami, saj verjamemo, da bomo skupaj lahko dosegli še večje uspehe.