Dogodki Produkti in storitve

CGI – Big Data Big Business Challenge finalisti

06. Nov 2018

Podjetje Flycom je bilo na mednarodnem tekmovanju Copernicus Masters, v okviru CGI Big Data Big Business Challenge-a, izbrano med tri finaliste. Cilj tekmovanja je iznajdba globalno usmerjenih rešitev, ki z uporabo Copernicus podatkov naslavljajo realne poslovne težave.

Podjetje Flycom se je tu predstavilo z svojima produktoma GMS-GIS za zavarovalništvo in GMS-GIS modulom poplavnih kart. GMS-GIS modul poplavnih kart med seboj združuje vodna področja, pridobljena iz satelitskih podatkov, z georeferenciranimi zavarovalniškimi podatki, kar zavarovalniškemu sektorju zagotavlja orodje: za izračun izpostavljenosti tveganju, na podlagi združevanja tveganj in identifikacije izpostavljenih in nerazvitih področij; za lociranje strank in sredstev; in za alokacijo proračuna izpostavljenosti, na podlagi podatkov o nevarnostih.

Zmagovalec tekmovanja bo razglašen na podelitvi nagrad Copernicus Masters, dne 04. decembra 2018, med Evropskim tednom vesolja.

 

Več o samem tekmovanju, pa si lahko preberete na sledeči povezavi: https://www.cgi-group.co.uk/article/cgi-copernicus-masters-finalists-create-innovative-solutions-to-real-business-problems-with-big-data-from-space.