Novice

LIFT Sentinel – LIFT Sentinel AI Terrain Detector

30. Maj 2023

V okviru odprtega razpisa AI4Copernicus smo pridobili sredstva za razvoj mikroprojekta, LIFT Sentinel – LIFT Sentinel AI Terrain Detector.

Namen projekta je razviti samodejni klasifikacijski sistem za satelitske posnetke z uporabo globokega učenja za prepoznavanje vodnih, mestnih, podeželskih in gozdnih območij. Sistem bo nadgradil obstoječi modul za statistične in napredne analize v programski opremi LIFT in bo potrjen z uporabo naborov podatkov iz resničnega sveta.

Pri izvedbi projekta bomo uporabili podatke Sentinel-2 L2A, ki jih je zagotovil ponudnik DIAS, za izboljšanje našega obstoječega modula za statistične in napredne analize. Modul vsebuje veliko vrst statističnih analiz, ki temeljijo predvsem na atributnih podatkih s pripadajočo lokacijo. Nadgrajeni modul bo imel dodano funkcionalnost samodejne prepoznave mestnih in podeželskih območij ter druge primere uporabe, kot je merjenje vodnih ali gozdnih površin v prostorskih ali upravnih enotah.

S tehničnega vidika bomo s storitvijo AI4Copernicus povezali naše obstoječe storitve, vključno z našim LIFT in modulom za analize, da bi zagotovili samodejno klasifikacijo satelitskih posnetkov. S poslovnega vidika bo ta projekt koristil našemu oddelku za daljinsko zaznavanje z racionalizacijo njihovega delovnega procesa in izboljšanjem natančnosti rezultatov.