Nekategorizirano

INTERGEO 2022

11. Okt 2022

INTERGEO 2022, vodilna svetovna konferenca in sejem s področja geodezije, geoinformatike in uporabe ter prikaza geopodatkov, letos poteka v Essnu, in sicer od 18. do 20. oktobra 2022. Fokus letošnjega Intergea je na ustvarjanju digitalnih dvojčkov: 3D modelov mest, uporaba BIM v geodeziji in digitalnem urbanističnem načrtovanju.

Od mestnih četrti do gradbenih projektov, prometa ali ukrepov za preprečevanje podnebnih sprememb: digitalni dvojčki interaktivno in realistično prikazujejo načrtovanje, vzdrževanje in prihodnje scenarije v 3D modelu. Hkrati je tridimenzionalna slika, tako imenovani digitalni dvojček, povezana z dejanskimi parametri, kot so okolje, čas in stanje.

Kdo so razstavljalci na letošnjem INTERGEO 2022

Številni razstavljalci z naprednimi tehnologijami (kamerami, laserji, skenerji, senzorji) zajemajo prostorske podatke v določenem času. Vse, kar je zajeto, temelji na geopodatkih in geoinformacijah ter je kontekstualizirano. To zagotavlja 3D-model kot osnovo, ki jo je mogoče dopolniti in nadgraditi z informacijami iz različnih sistemov, na primer s podatki v realnem času, podatki senzorjev, delovnimi nalogi ali podatki o upravljanju sredstev.

Predstavili bomo naš celovit pristop k zajemu, obdelavi in prikazu zajetih prostorskih podatkov ter na konkretnih primerih pokazali rešitve, s katerimi uspešno rešujemo izzive naših naročnikov.

Naš razstavni prostor se bo nahajal v hali 3, št. 139. Veseli bomo, če na pridete pozdravit!