Javni razpisi

Inovativna rešitev – Natural hazards module

29. Sep 2020

Flycom Technologies je eden izmed zmagovalcev programa Copernicus Incubation. Z uspešno prijavo je podjetje pridobilo sredstva za razvoj nove inovativne rešitve Natural Hazards Module, katero je omogoče uporabiti kot razširitev obstoječe GMS-GIS platforme ali pa kot samostojno aplikacijo, prilagojeno za zavarovalniško industrijo.

Natural Hazards Module bo združil podatke za opazovanje Zemlje (Sentinel 1 in Sentinel 2 satelitski podatki), UAV posnetke, vremenske podatke in podatke od strank na eni lokacijski obveščevalni platformi, s ključnim namenom odkrivanja različnih vrst naravnih nevarnosti (npr. poplave, suše, požari, močan dež itd). Uporabniki Natural Hazards Modula bodo izkoristili bogat potencial Copernicusovih podatkov z različnimi primeri uporabe, kot naprimer generiranje poročil o tveganjih pred samim škodnim dogodkom ali upravljanje škod po dogodku.

Z uporabo algoritmov umetne inteligence in strojnega učenja bo rešitev omogočala hiter odzivni čas, saj se takoj, ko so geoprostorski podatki na voljo, le te takoj uvozijo in analizirajo ter tako prihranijo čas in denar za stranko.

 

Več informacij: https://copernicus-incubation.eu/ourwinners/smart-cities/