Javni razpisi

Inovativna rešitev – FLAI

10. Mar 2021

V okviru uspešne prijave na javni razpis DIGIFED, financiran s strani Evropske Unije, je podjetje Flycom Technologies pridobilo sredstva za izvedbo projekta FLAI.  

FLAI je inovativna rešitev, katera z uporabo najsodobnejših algoritmov umetne inteligence in računalniškega vida za samodejno klasifikacijo, semantično in instančno segmentacijo, omogoča avtomatizirano analizo geoprostorskih podatkov pridobljenih z uporabo LiDAR (Light Detection and Ranging) tehnologije.

Rešitev bomo uporabljali v podjetju za optimizacijo naših internih procesov pri obdelavi podatkov pridobljenih z uporabo LiDAR tehnologije, dodatno, pa bomo razvili tudi nov poslovni model –  programska oprema kot storitev (ang. Software as a Service – SaaS). Potencialne stranke za ta poslovni model so vsi globalni poslovni subjekti, kateri potrebujejo kvalitetno in hitro obdelane podatke, ki so bili zajeti v procesu daljinskega zaznavanja (npr. podjetja kot Flycom Technologies, velika infrastrukturna podjetja, državne geodetske službe in podobno).

V okviru razvoja rešitve FLAI, bomo sodelovali z zunanjim partnerjem Digital Catapult (London, UK). Digital Catapult bo zagotovil potrebne kredite za računalništvo v oblaku na Google Cloud Platformi, tako, da bomo lahko izkoristili grafične procesne enote (GPU) in tenzorske procesne enote (TPU) za uspešen razvoj in učenje algoritmov.

Več informacij: članek na Finance.si