Novice

Nov sistem za mobilno lasersko skeniranje (MLS)

22. Okt 2020

V letu 2020 pri Flycom Technologies poleg širjenja flote za zračni daljinski zajem prodiramo tudi na področje mobilnega laserskega skeniranja na trdnih tleh. Predstavljamo vam nov sistem za laserski zajem ter sferično 360 stopinjsko visokoločljivostno fotografijo na mobilni platformi.

Ključni del sistema sta senzorja Riegl VUX-1 LR, zelo lahek, kompakten in robusten laserski skener z dosegom 1350 m in merilno hitrostjo do 750.000 točk na sekundo, ki poskrbi za gost oblak točk ter FLIR Ladybug sferična 360 stopinjska kamera, ki s svojo patentirano kalibracijo poskrbi za visoko ločljivost in natančnost posnetih sferičnih fotografij. Skrbno kalibriran sistem na robustnem vozilu je zmožen zajema velike količine podatkov v kratkem času tudi na zahtevnejših terenih.

Produciran oblak točk ter sferični posnetki so primerni za preglede in oceno stanja sredstev, popis sredstev ter nudijo ogromno možnosti za nove aplikacije.
Sistem že pridno nabira kilometre – testiranje je bilo uspešno zaključeno v nemškem mestu Bremen, v sklopu javnih projektov pa je bilo z njim za Slovenske železnice že posneto celotno omrežje prog.